УЕФА определи четири полски града, както и украинската столица Киев за домакини на европейското първенство по футбол през 2012 година, което ще се проведе съвместно в Полша и Украйна, съобщи президентът на централата Мишел Платини.

„Все още има много проблеми за разрешаване в Украйна. Съществуват огромни проблеми с инфраструктурата", заяви Платини на пресконференция в Букурещ.

Четирите полски града са Варшава, Познан, Вроцлав и Гданск. От украинска страна сигурна е само столицата Киев. Другите кандидати са Лвов, Донецк и Харков, но окончателното решение ще бъде взето на 30 ноември.

Макар че ще приеме мачове от Евро 2012, Киев вероятно няма да бъде домакин на финала на шампионата, както предварително бе планирано.

„Финалът ще се проведе в Киев, само ако специфични условия, свързани със стадиона, летището, транспорта и настаняването в града, бъдат изпълнени до 30 ноември. Киев е ОК по критериите на УЕФА за всички мачове до полуфиналите. Ако не е Киев, домакин на финала може да бъде Варшава", каза Платини.