Представители на играча на Селтик Шунсуке Накамура твърдят, че „четири от най-големите отбори в света” се интересуват от японския халф и че шотландците, следва да отправят по-добра оферта към футболиста, ако искат той да остане на „Паркхед”.

Адвокатът на Накамура Анжело Масони иска да притисне ръководството на тима от Глазгоу, за да може да осигури най-добрата сделка за своя клиент. Той поиска среща с шефовете на тима другата седмица.

 „Говорих с агента на Шунсуке, относно бъдещето на играча. И двамата искаме да се срещнем с босовете на клуба в близките няколко дни”, заяви Масони.

 „Четири от най-големите отбори в света се интересуват от халфа и са готови да платят големи пари за него. Ние ще представим тези оферти на ръководството на Селтик. Разбира се, ако шотландците искат да направят по-добро предложение, това изцяло зависи от тях”, продължи адвокатът.

„Не можем да разкрием имената на четирите отбора преди да информираме клуба от Глазгоу”, завърши той.

Накамура, който има договор с шотландците до 2009г., не е доволен от заплатата си. Въпреки че японецът е играл в повече мачове от някои от другите футболисти, като например Томас Гравесен, взима по-малко от тях.