Европейското първенство по футбол все още не е преполовило програмата си, а вече се очертават фаворитите за титлата. Някои от предварително сочените за такива, удариха греда и загубиха и то тежко, като Италия – с 0:3 от Холандия.

Да не звучи пристрастно, фаворит номер 1 е Германия, заради традициите на този тим и заради факта, че срещу Полша записаха първа победа на Европейско от 12 години насам. Играят нападателно и триото Подолски-Клозе-Гомес с подкрепата на Балак, може да накаже всеки съперник. Балак е в блестяща форма и иска да я покаже на това първенство.

Фаворит номер 2 е Поругалия - финалистът от предишното европейско първенство. С Роналдо и Пепе, Сколари може да стигне не само до финала, но и да го спечели. Португалците са технически перфектни и са страшни индивидуалисти. Сколари вярва, че от индивидуалисти като Роналдо, Деко, Нани и Нуно Гомеш може да се изгради един от най-добрите отбори. Комплименти и за Пепе, португалците стигнаха лесно до четвъртфиналите, това може обаче да им изиграе лоша шега, ако се разконцентрират там.

Холандия е фаворит номер 3. Ван Бастен разполага с мечтани футболисти – от Едвин ван дер Саар до Рууд ван Нистелрой. Блестящ старт с 3:0 срещу световния шампион Италия. Снайдер може и да се бие със съотборниците си, но показа и класа, на футболния терен, естествено.

Ако не стигнат до финала, „лалетата” трябва да отчетат участието си като провал.

Четвъртият фаворит се очертава отново да е от Иберийския полуостров – Испания. Би- не, разби Русия. Испанците са сърцати, не е изненада,че че Торес и компания стартираха блестящо срещу Русия. Давид Вия вкара 3, а Торес тепърва ще бележи. На вратата е Касияс, а треньорът им е голяма лисица.

Въпросът е кой от четирите фаворита ще се окичи със званието европейски шампион за 2008 година. Ако първенецът е някой друг тим – ще е изненада. Дали пък сметките ми няма да са без кръчмар, ще разберем на 29 юни във Виена.