Република Корея, КНДР, Китай и Япония обмислят съвместна кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030-а година. Това е съобщил пред корейския вестник Тона илбо президентът на Футболната асоциация на тази страна Чун Мун Гу.

"Имаме някакви индикации, че може да се работи в тази посока. Ако Република Корея и КНДР, Китай и Япония подробно обсъдят всички детайли, може да се получи. Ще бъде една добра возможност за всички нас да приемам Световното по футбол през 2030-а година. По думите му, КНДР ще се присъедини към разговорите едва ако другите страни страни са постигнали споразумение преди това в детайлите.

"Ако Република Корея, Япония и Китай решат да се кандидатират заедно, за останалите потенциални участници ще бъдат създадени много добри финансови условия. Ние имаме много привлекателен и атрактивен футболен пазар, подчерта още президентът на Футболната асоциация на Република Корея. Също така Чун Мун Гу иска страната му да вземе в близко бъдеще и един финален турнир за Купата на Азия.