Защитникът на Барселона и бразилския национален отбор Даниел Алвеш беше истински разярен след загубата с 0:1 от Колумбия в група С на Копа Америка. Десният бек посрещна много остро червеният картон, който неговият съотборник Неймар получи след последния съдийски сигнал на срещата.

Реферът Енрике Осес санкционира капитанът на „селесао“ заради удар с глава, който той нанесе на Хайсон Мурийо от Колумбия, като в инцидента се замеси и нападателят на „лос кафетерос“ Карлос Бака. Алвеш упрекна съдията в множество прегрешения както във въпросната ситуация, така и в хода на мача, когато според него арбитрите са показвали двоен аршин в решенията си.

„Не знам защо Неймар беше изнервен. Вината е на съдиите“, каза бранителят.

„Те знаят, че той има характер. Жълтият картон, който му показаха (за игра с ръка през първото полувреме – б.р.), бе незаслужен. Тези хора трябва да спрат да се мислят за главните действащи лица. Те са тук, за да реферират футболен мач.“

„Това се случва във всеки мач на Бразилия. Трябва да бъдем силни и спокойни, за да преодоляваме трудните моменти. Сега всички са срещу Бразилия. Ние трябва да останем спокойни. Въпреки младостта си, нашата група от играчи притежава достатъчно опит“, добави Алвеш.