Истинска еуфория е обхванала Черна гора ден преди първия официален мач на страната срещу България. Черногорците са оптимистично настроени, че могат да победят българския отбор, въпреки липсата на опит в квалификационни срещи.

"Ако не вярвах, че можем да победим всеки отбор в тази група, нямаше да се захвана с тази работа", заяви президентът на Черногорската футболна федерация Деян Савичевич.

„Можем да победим дори световния шампион Италия, но трябва да бъдем и реалисти. Ние сме малка страна, без международен опит и не бива да очакваме чудеса. Ако футболистите дават най-доброто от себе си във всеки мач - всичко може да се случи", каза още Савичевич.

Оптимизмът е завладял и играчите на Черна гора, които нямат търпение да излязат срещу българите.

"Много съм развълнуван. Нямам търпение да започне мача. България е силен отбор. Ние нямаме опит в квалификационните срещи, но имаме огромно желание да направим добър старт. Ще бъда доволен, ако вземем четири точки от първите два мача", коментира младата звезда на Фиорентина Стеван Йоветич.

Атакуващият полузащитник Симон Вукчевич призна, че не е в добра кондиция, тъй като е резерва в клубния си отбор Спортинг (Лисабон).

"Не съм готов на 100 процента, но ще дам всичко от себе си да помогна на отбора в този исторически мач срещу България. Атмосферата в отбора е чудесна - Един за всички, всички за един. Не сме фаворити срещу България и Ирландия, но имаме правото да играем да победа и точно това ще направим", каза Вукчевич.