Селекционерът на младежкия национален отбор на Черна гора до 21 години Душан Влаисавлиевич обяви групата за срещата с България, която ще се играе на 3 март.

Селекцията на черногорците включва футболистите, на които се разчиташе до момента, като този път те са подсилени от звездата Стеван Йоветич от Фиорентина и Иван Фатич от Дженоа. Швеция, Черна гора и Израел имат по 10 точки, като шведите са и с мач по-малко.

„Видяхте, че няма нови имена. Избрах футболисти, които и досега бяха част от отбора и които, според моето мислене, направиха резултатите до тук. В нашето първенство имаше пауза 2-3 месеца, така че нямаше как да видя повече конкуренция за местата в отбора”, каза Влаисавлиевич.

„Лакичевич има два картона, Кашалица, Мартинович и Бечирай няма как да бъдат използвани срещу България, тъй като са с контузии”, каза още селекционерът на младите черногорци.

„Ние искаме да бъдем първи в групата и затова трябва да събираме максимално повече точки. Смятам, че ние сме фаворити в този двубой. В България играхме без Йоветич, Николич и Фатич и пак постигнахме положителен резултат - 1:1.”

„Познаваме много добре състава на България, с който играхме още и в миналите квалификации. Те видяха, че нямат шансове за класиране и ще дойдат за срещата в сряда с по-млади играчи, допълни треньорът и демонстрира познания за българските си съперници.”


Съставът на Черна гора за мача срещу България:

- вратари: Владан Жилиен (Сутиеска), Милош Драгойевич (Братство)

- защитници: Дражко Божович (Могрен), Андрия Симунич (Гърбаля), Миюшко Божович (Рудар Плевля), Зарко Томашевич (Насионал Мадейра, Португалия), Дарко Булатович (Сутиеска), Стефан Савич (БСК Борча, Сърбия)

- полузащитници: Иван Фатич (Дженоа, Италия), Неманя Николич (Цървена звезда, Сърбия), Иван Кечойевич (Чукарички, Сърбия), Борис Булайич (Сутиеска), Петар Гърбич (Могрен), Милош Стевович (Ловчен), Адмир Адрович (Сутиеска)

- нападатели: Марко Джурович (Шериф, Молдова), Стефан Николич (Руселаре, Белгия), Стеван Йоветич (Фиорентина, Италия)