Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес и защитникът Гари Кейхил се изказаха доста негативно за топките, използвани от технологията за следене на голлинията „ГолРеф“.

Днес англичаните излизат срещу Монтерей в Йокохама, което ще бъде официален дебют на продукта в турнирен мач. Както е известно, „ГолРеф“ използва микрочип, имплантиран във вътрешността на топката и с негова помощ определя дали тя е преминала голлинията с целия си обем.

Според „сините“ обаче това е направило топките доста по-тежки. „Твърде тежко е, когато ритнеш топката“, заяви Бенитес. „През първия ден играчите изпитваха доста трудности.“

„На втория ден не казаха нищо, така че ще видим. Накрая може и да не е проблем, така или иначе топката е еднаква за всички. Може би е по-трудно заради микрочипа“, добави той.

Кейхил пък смята, че завишената твърдост може да се дължи и на пренапомпване. „Просто те бяха прекалено тежки. Може би момчетата са се попрестарали с напомпването. През последните няколко дни играхме с тях, така че всички трябва да са свикнали“, добави бранителят.