Централният нападател на Чехия Патрик Шик има контузия, която няма да му позволи да играе срещу Швеция в полуфиналния плейоф за класиране на световното първенство по футбол в Катар.

26-годишният Шик бе повикан в националния тим, въпреки че не е играл за клубния си отбор Байер Леверкузен от 18 февруари насам заради проблеми с прасеца. В щаба на чехите обаче таяха надежда, че той ще може да се възстанови за ключовия сблъсък с 'трите корони" в Солна на 24 март, но това няма да бъде възможно.

Аут за предстоящия мач е и вратарят Иржи Павленка, който също е с травма, така че Милан Хеца и Вацлав Юречка бяха повикани като заместници на тяхно място.

Патрик Шик има 17 гола в 33 мача за националния отбор на Чехия, а отсъствието му е пореден сериозен удар за старши треньора Ярослав Шилхави, който няма да може да разчита и на нито един от титулярните си защитници от европейското първенство през миналата година.

Победителят от мача между Швеция и Чехия ще играе с Полша през следващата седмица за класиране на световния шампионат в Катар, който ще се проведе през ноември и декември тази година.