Чехия стана поредния отбор, който се класира за Европейското първенство в Австрия и Швейцария догодина. Чехите се нуждаеха от една точка при гостуването на Германия, но вместо това записаха страхотна победа с 3:0 на „Алианц Арена” в Мюнхен.

Интересното е, че това бе едва втора загуба за Германия у дома в европейски квалификации. Бундестимът бе първия отбор, който си осигури участие на еврофиналите.

Играещият в Германия Либор Сионко откри резултата още във 2-рата минута. Ярослав Плашил надхитри немската защита с прехвърлящ пас, който изведе Сионко сам срещу пазилия в тази среща Тимо Хилдебранд. Футболистът на Нюрнберг елегантно мина покрай вратаря и необезпокояван вкара в опразнената врата.

Марек Мачейовски покачи на 2:0 в 23-тата минута със страхотен удар след като преди това се измъкна от Торстен Фрингс и Кристоф Метцелдер.

Последният пирон в ковчега на Бундестима заби Ярослав Плашил в 63-тата минута. Бърза контраатака на чехите изведе халфа на чиста позиция и той с хладнокръвен удар в долния ляв ъгъл не пропусна да направи резултата класически.

В другите среши от групата Уелс победи Сан Марино с 2:1, а Ейре и Кипър завършиха 1:1.

Временно класиране в група D:

1. Чехия 23

2. Германия 23

3. Ирландия 16

4. Кипър 14

5. Словакия 13

6. Уелс 13

7. Сан Марино 0