В драматичен мач от група А на Европейското първенство Турция победи с 3:2 Чехия и по този начин се класира за четвъртфиналите на турнира.

Отборът на Турция направи невероятен обрат, след като до 75-та минута губеше с 0:2, но в крайна сметка успя да победи с 3:2.

В 7-та минута Плашил отправи далечен удар към вратата на Демирел, но топката излезе в аут.

Четири минути по-късно Янкуловски подаде на Колер, който стреля с глава, но топката излезе в аут.

В 17-та минута Матейовски отправи хубав удар по посока на вратата на Турция, но Демирел улови сигурно топката.

Осем минути по-късно хубав удар на Сионко от границите на наказателното поле на Турция, но топката мина над вратата на Демирел.

В 33-та минута Янкуловски центрира хубаво в наказателното поле на Турция, но Демирел изпревари Сионко и улови топката.

Минута по-късно Григера центрира чудесно в наказателното поле на Турция, където Колер надскочи цялата отбрана на турците и заби топката под напречната греда на безпомощния Демирел.

В 42-та минута след центриране в наказателното поле на Турция от фаул Ян Колер стреля с глава, но топката излезе в аут.

Две минути по-късно Сионко подаде на Колер, който стреля от въздуха, но топката излезе в аут.

През второто полувреме отборът на Турция наложи натиск и успя да стигне до пълен обрат, а по този начин да се класира и за четвъртфиналите на Европейското първенство.

Още в 47-та минута Кахвечъ центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Чехия, където Аурелио игра с топката, но след това Чех се намеси авторитетно и улови кълбото.

Четири минути по-късно Балта центрира в наказателното поле на Чехия, където Розенал изпревари Кахвечъ и изби топката в корнер.

В 62-та минута Сионко центрира в наказателното поле на Турция, където Плашил изпревари своя пазач и с хубав силен удар прати топката в мрежата на Демирел.

В 71-та минута след удар на Полак топката срещна дясната греда на вратата на Демирел.

Четири минути по-късно Хамит Алтинтоп подаде към Туран, който бе непокрит и той много прецизно прати топката в мрежата на Чех.

В 87-та минута Алтинтоп центрира в наказателното поле на Чехия, където Чех изпусна топката и Кахвечъ на празна врата изравни резултата.

В 90-та минута след грешка в защитата на Чехия, Алтинтоп подаде на Кахвечъ, който се измъкна от отбраната на противниковия отбор, след което прехвърли по чудесен начин Чех, а топката се удари в напречната греда и се оплете в мрежата за 3:2

Във втората минута на даденото от съдията продължение Демирел блъсна Колер и бе изгонен с директен червен картон от шведския съдия Петър Фрьодфелд, а в последните секунди на срещата на вратата на Турция застана Тунчай Санль.

На четвъртфинала, който ще се играе на 20 юни във Виена Турция ще срещне Хърватия.