Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че през 2017 г. е определен курс за бъдещето. Той подчерта, че следващата година Европейската футболна централа я чака много работа. Чеферин отбеляза, че основно усилията ще бъдат насочени към борбата с употребата на допинг и уговарянето на мачове.

"От гледна точка на управлението, ние поставихме курс за бъдещето. Реформите одобрени на конгреса през април, осигуряват необходимата стабилност за изпълнение на нашите функции. Комуникацията с националните асоциации е запазена повече от 60 години и остава крайъгълният камък на нашата работа. Укрепихме диалога и отношенията със заинтересованите страни - лиги и клубове, а също така им предоставихме по-важна роля в процеса на вземане на решения", започна Чеферин.

"Имаме много какво да направим през следващата година. Започва нов турнир сред националните отбори - Лигата на нациите. Очакваме с нетърпение началото на състезанието, което ще засили статута на европейския клубен футбол и смятаме, че ще бъде важен източник на национална гордост и футболна идентичност".

"УЕФА продължава да се бори срещу употребата на допинг и уговорените мачове. Премахването на последното е необходимо, ако искаме да защитим футбола от болест, която заплашва душата му. Ние също така няма да толерираме расисткото и дискриминационно поведение на онези, които провалят футбола", заяви още Александър Чеферин./БТА