Президентът на УЕФА Александър Чеферин написа открито писмо до ръководителя на Израелската футболна асоциация Моше Зуарес, за да изрази съболезнованията си за "безсмислените актове на насилие", след като палестинската въоръжена групировка Хамас уби над 1300 души в страната, пише Ройтерс.

"От името на УЕФА и европейската футболна общност пиша, за да изразя нашата дълбока скръб, след като научих за трагичните актове на насилие, които се случиха миналата седмица в Израел, довели до загуба на невинни животи“, написа Чеферин.

"Сърцето ми е с всички жертви и техните семейства в тези трудни времена. Това е невъобразима трагедия, а болката и скръбта са дълбоки и резонират в цялата футболна общност.

Искрено се надяваме, че никой никога повече няма да изпита подобна скръб. Приятелю, моля се тези дълбоки рани да заздравеят и за свят, в който такива безсмислени актове на насилие нямат място", се казва в писмото на Чеферин.

Квалификационните мачове на Израел от Група I за Евро 2024 срещу Швейцария и Косово бяха отложени, като УЕФА заяви в четвъртък, че израелските власти не позволяват на националния отбор да пътува в чужбина поради конфликта с Хамас./БТА