Глазгоу Рейнджърс спечели първата си шампионска титла на Шотландия от 2011-та година насам, след като днес успехът им стана официален заради нулевото равенство на големия конкурент Селтик като гост на Дънди Юнайтед.

Феновете на "сините" от Глазгоу нарушиха всякакви COVID-19 ограничения и забрани и се събпаха зад стените на стадион "Айброкс вчера", за да празнуват победата на своите с 3:0 над Сейнт Мирън, която ги доближи на точка от титлата. Ако Селтик беше победил днес, то тържествата щяха да бъдат отложени поне за една седмица. Но на стадион "Танадайс Парк" гостите имаха тотална доминация, отправиха 25 удара по посока вратата на Дънди Юнайтед, но решителните домакини не позволиха да падне гол.

Така Рейнджърс е на върха с 88 точки от 32 мача, с 20 повече от Селтик и вече официално са притежатели на своята 55-та титла, като водят с четири в генералната битка срещу съгражданите си.

Шест минути след началото на мача в Дънди феновете на Рейнджърс опънаха транспарант над стадиона, на който пишеше: "Можете ли да ни видите сега? 55 титли!, а стюардите на домакините трябваше да потувашат и някои запалени и хвърлени ракети на стадиона.

Титлата би трябвало да сложи край на мъките и лошата организация в Рейнджърс, който обяви фалит през 2012-та година и трябваше да смени търговското си дружество, след което да влезе в администрация и да рестартира живота си от четвърта лига.

В третата си година като мениджър звездата на Ливърпул от близкото минало Стивън Джерард най-после спечели жадуваната титла и прекъсна серията на Селтик. Все пак двата отбора ще имат още един директен сблъсък за честта си на 21-и март, когато е последното издание за сезона на "Old Firm Derby".