Прокурорът в Белград е поискал помощ от шест държави, включително и от България, за разследването, което се води срещу най-известната сръбска фолкзвезда Цеца Величкович, съобщава сръбския вестник „Вечерни новости”. От България, Турция, Гърция, Русия, Австрия и Франция чрез международна правна помощ се искат документи във връзка със съмнителна продажба на футболисти от отбора на сръбския Обилич в клубове на тези държави.

Прокуратурата твърди,че съпругата на убития Желко Ражнятович – Аркан незаконно е спечелила 22,5 милиона марки и 480 000 долара, продавайки 15 футболисти от Обилич в периода от 1998 до 2003 г., докато е била на чело на футболния отбор. За повечето от тях във финансовите книги пише, че трансфера е извършен без никакво обещетение за Обилич, докато за други е отбелязана много по-малка цена от реалната при тяхната продажба.

Освен трансферите на футболисти в петте посочени държави спорна е и продажбата на футболистите Небойша Йеленкович и Милан Обрадович в българския „Литекс”, съобщават сръбските медии. Данните показват, че във валутната сметка на певицата са платени 225 645 евро. Прокуратурата твърди, че пътя на парите от трансферите на футболистите е завършвал на частните банкови сметки на сестрата на Цеца Лидия, която също е следствена. Тя е отваряла банкови сметки в Сегед и Кипър, на които са внасяни парите от трансферите на играчите. По-късно Лидия и изтегляла валутата и я е давала на сестра си.

Фолкзвездата Цеца беше арестувана по време на операция „Сабя” след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич поради съмнения, че в дома й са се крили мафиоти от земунския клан и заради намерени 11 пистолета. Тя бе пусната на свобода поради липса на доказателства, че е приютявала атентаторите на убития сръбски премиер, а съда повярва на обяснението й, че пистолетите са били на съпруга й – Аркан, и тя не е знаела, че се намират в нейната къща.