Над 100 привърженици на Ривър Плейт бяха арестувани, след като отвлякоха автобус и принудиха шофьора да ги закара навреме за мач на аржентинския гранд, като пътьом плячкосали и два магазина.

Феновете на милионерите, сред които имало и 25 непълнолетни, били задържани от полицията в неделя, след като похитиха градски рейс с мисията да ги откара до стадиона на Индепендиенте в най-южната част на Буенос Айрес - Авеянеда.

Половината от задържаните 60 запалянковци на Ривър Плейт били освободени в понеделник, но другите инчаси все още остават в ареста. Всички те не са успели да гледат победата на Ривър над Индепендиете с 1:0, с която тимът отлепи от последното място, като вече е предпоследен в шампионата в близост с по-предните позиции.

В друг подобен инцидент през миналата седмица фенове на втородивизионния Чакарита Хуниорс, чиято агитка минава за една от най-дивите в Аржентина, пък отвлякоха цели два автобуса, заплашиха шофьорите с ножове и ограбиха няколко пътници, за да стигнат на време на гостуването на Тайерес в предградието на Буенос Айрес Сан Мартин, спечелено с 3:2, но отново изпуснато от привържениците, сред които при арестуването имало и жени.