Футболен треньор - български зет спечели шампионска титла за пети път, все в различни държави.

Ал Итихад Калба от Обединените арабски емирства е настоящият клуб на аржентинеца Мигел Анхел Гамонди, който е съпруг на Румяна Стоилова от Разград.

Снощи в предпоследния кръг от UAE League Division 1 отборът е записал своята 13-та победа от 20 мача и е на 6 точки от втория в класирането. Така от следващия сезон Мигел Гамонди ще си съперничи със своя сънародник и приятел Диего Марадона във Висшата лига на ОАЕ. Треньорът на Ал Уасъл Марадона е бил сред първите, поздравили разградския зет за успеха на Ал Итихад Калба.

За Гамонди това е пета титла в пет държави, досега 47-годишният аржентински наставник е бил шампион в елитните дивизии на: Мароко, Кот д'Ивоар, Тунис и ЮАР, като в ЮАР е тренирал „Мамелъди Съндаунс” преди Христо Стоичков.

Румяна Стоилова-Гамонди е позната на разградчани като певица, водеща на новините по местно радио и телевизия. Запознава се с Мигел Гамонди през 2001 г., когато той е треньор на националния отбор на Буркина Фасо и тимът е на лагер в хотел в Мароко, където тя пее.

От българските отбори Румяна и Мигел са фенове на Лудогорец, следят по интернет мачовете на тима от родния град на нежната половина от семейството, Румяна се надява скоро да гледат и на живо шлагера в българското първенство.