Легендарният английски треньор Хари Реднап започна да се запознава с българските обичаи и обеща да направи опит да посети България. Той направи това в разговор с футболния общественик Кирил Евтимов.

Двамата се срещнаха в Манчестър покрай проведения на „Олд Трафорд“ благотворителен мач на УНИЦЕФ от кампанията „Soccer Aid” на певеца Роби Уилямс. Известният роден футболен привърженик беше гост на събитието, проведено на 11 юни и събрало 15 милиона паунда за различните инициативи на организацията за подпомагане на деца към ООН.

Реднап получи от Евтимов бутилка българско вино и английския превод на книгата „Празниците на българите с легенди и предания“ на Николай Ников. В разговора си с българина 76-годишният бивш мениджър на Уест Хям, Саутхемптън, Портсмут, Тотнъм и др. сподели, че никога не е посещавал България, но след като разгърна страниците на книгата сподели, че ще направи опит да намери време в графика си и да посети страната ни. Освен това Реднап, който беше един от треньорите на отборите на „Soccer Aid”, прати специални поздрави на бившия си български футболист в Уест Хям и Портсмут Светослав Тодоров.

По време на благотворителното събитие в Манчестър Кирил Евтимов проведе и разговор и с новия мениджър на Челси Маурисио Почетино. Аржентинецът от своя страна се поинтересува от бившия си съотборник в Еспаньол и бивш български национал Велко Йотов. 

В коридорите на „Олд Трафорд“ бургазлията успя да се види и с част от главните участници на терена. Бразилската легенда Роберто Карлош си спомни за скорошната си среща с Евтимов на "Стамфорд Бридж" и подарената му бутилка българско вино. Българинът поговори и с бившия футболист на Манчестър Юнайтед Луиш Нани, с който поддържа периодична комуникация. 

Кирил Евтимов Луиш Нани

Евтимов се засече още с бившия английски национал Дейвид Сиймън и Принца на Рим Франческо Тоти. Изключително любопитна се оказа срещата му със световния рекордьор в спринтовите дисциплини Юсеин Болт, който изненада Кирил Евтимов с отвореното си и изключително земно отношение.

Кирил Евтимов Франческо Тоти