Донг А Тан Хоа, воден от българския треньор Велизар Попов, спечели Суперкупата на Виетнам след успех с 3:1 над Чонг Ан Ха Нои. Това е втори трофей за този тим за годината, след като в края на август спечели и Купата на страната.

Тан Хоа излезе напред в резултата в края на първата част. Дълбоко в добавеното време точен бе Сант Ана Сантос Густаво. Отборът на Велизар Попов пречупи съперника си в заключителната част на мача с два гола на Римарио Гордон в 78-ата и 80-ата минути. Туан Дуонг Гиап остави Ха Нои с човек по-малко в 85-ата минута след втори жълт картон, в добавеното време Джеоване Магно реализира почетно попадение за символичните домакини, оформяйки крайното 1:3.

„Два трофея за една година е постижение за историята, което ще остане в спомените на клуба! Абсолютно заслужен успех за отбора и особено за играчите, треньорския и медицинския щаб, за невероятната работна етика във всяка тренировка и всеки мач. Благодаря ви момчета, гордея се с всички вас и успехите, не само като спечелени трофеи, но най-вече като качество на игра и футбола, който искам моят отбор винаги да се старае да играе! Продължавайте напред“, написа Велизар Попов в профила си във Фейсбук.