Групата от български спортни журналисти, отразяващи подготовката на ЦСКА в Кипър, попадна под неочакван обстрел в центъра на Ларнака. Сред тях бе и пратеникът на Дарик и Гонг Ники Александров.

Всичко започна спокойно...

Водени от професионализма, шестимата журналисти – Александров, Добромир Добрев от в-к 7 дни спорт, Боян Бойчев от в-к Дневен Труд, Явор Пиргов от в-к Тема спорт, Росен Ангелов от в-к Меридиан мач и Филип Петрунов от Нова телевизия, отскочиха до Ларнака, за да проследят на живо голямото местно дерби между Анортозис и Омония. Всичко започна добре, самият мач също протече нормално.

Бодлива телена ограда опасваше стадиона...

Драмата обаче започна след неговия край. Колегите бяха паркирали своите две коли в непосредствена близост до стадион „Антонис Пападопулус” и внезапно се оказаха в епицентъра на разразилата се битка между двете агитки и полицията. Вероятно причина за гнева на местните фенове бе загубата на техните любимци, дошла в последната секунда на мача.

Под порой от камъни, бутилки и различни запалителни предмети, българските репортери успяха да се промушат до колите си. Въпреки опасностите дебнещи около тях всяка секунда, на продължилия над половин час масов кютек, журналистическия инстинкт надделя и те започнаха да правят снимки, въпреки заплахите, които им се отправяха от закрили лицата си с шалове фенове на Анортозис.

В крайна сметка журналистите се отърваха невредими, за разлика от техните...автомобили.

Последва дълго чакане в полицейското управление за необходимите рапорти. За съжаление, оказа се, че фирмата за рент-а-кар изисква плащане на част от повредите, като колегите се надяват техните редакции да ги осребрят като непредвидим разход.