Топ реферите по мини футбол Тодор Малинов и Денислав Кирилов получиха наряди за международни турнири през май, съответно в Азербайджан и Словакия. Пловдивчанинът Малинов ще бъде съдия на супер силния международен турнир по мини футбол в Азербайджан.

Един от най-уважаваните родни рефери в спорта ще добави поредна златна значка в репутацията си с ръководене на мачове между отбори като еврошампиона Азербайджан, Чехия, Грузия, Сърбия, Турция, Украйна, Италия, Франция, Южна Африка и други.

Български рефери мини футбол

Турнирът ще се проведе от 1 до 6 май в Баку, като поканата за Малинов идва директно от Европейската федерация по мини футбол и съдийската й комисия, на която заместник-председател е българинът Александър Костадинов. Назначението на Малинов е поредната златна страница в историята на българското съдийство по мини футбол. Нашите рефери са ръководили финали на най-големите състезания в света на този спорт.

Лично Малинов вече ръководи финал на Европейско първенство, както и финал на Европейската Шампионска лига. Българинът е бил в бригадите за финални мачове на национални турнири като Шампионска лига на страната и efbet Winter Masters . В Словакия на Европейското първенство пък имаше шанса да ръководи мач с легендата Любош Михел.

Още една много приятна новина за България долетя от Галанта, Словакия. Пернишкият топ рефер Денислав Кирилов ще ръководи мачове от изключително престижния международен турнир по мини футбол Лига на нациите, на който ще участва и България. Денислав Кирилов получава най-престижния наряд в кариерата си до момента и тотално затвърждава лобито на България като страна с някои от най-уважаваните рефери по мини футбол в света.

Назначението идва напълно заслужено за Кирилов, който в последните години ръководи финал на Шампионска лига на България, финал на efbet Winter Masters и финал на BAMF Winter Cup. Пожелаваме му успех и това да е само първото от множество международни назначения.