От румънския спортен всекидневник Проспорт признаха, кой от България им се е обадил, за да ги уведоми за „уговорената” европейска квалификация между Беларус - България. Двубоят в Минск завърши с победа 2:0 за българите.

Репортерът от румънския вестник Алин Буфнил даде обширно интервю за беларуското издание Пресбол. „В неделя, ден след мача, по телефона ми се обади моя приятелка, българска журналистка, която е присъствала на мача в Минск. Моля, ако може, да не казвам името й”, казва журналистът.

Според Буфнил българката му разказала, че в София е имало слухове за даден подкуп на беларусите и тези слухове са се засилили след последния съдийски сигнал.

„Не мога да говоря за конкретна сума, само ще потвърдя написаното от мен в Проспорт - парите са осигурени от бизнесмена Майкъл Чорни, спонсор на Левски в периода 2002-2004 година. Не се страхувам, че българите ще съдят вестника ни. Написали сме само, че става дума за слухове, витаещи в София. Що се отнася до самия мач в Минск, гледах го по телевизията и останах със странно чувство. За разлика от мача в Букурещ, когато Беларус загуби, но игра достойно, сега срещу българите играха с безразличие”, коментира журналистът на Проспорт.