"Българският" Кубан беше на крачка от най-голямото постижение в историята си. Тимът от Краснодар докосваше Купата на Русия, но в крайна сметка отстъпи на Локомотив Москва в решителния мач с 1:3 след продължения. 

Цял мач за загубилия тим изигра родният национал Ивелин Попов. Съотборникът му Станислав Манолев не попадна в групата. 

Кубан беше изключително до огромната изненада в надпреварата. Краснодарци поведоха в 28-та минута след гол на Владислав Игнатиев, оползотворил страхотно подаване на Витали Денисов. 

Този резултат, който им носеше първа в историята Купа на страната, се задържа чак до 73-та минута. Тогава Байе Умар Нясе изравни след безпощаден удар. Този резултат се запази до края на редовното време и мачът трябваше да се реши след продължения. 

В тях московчани бяха по-добрият отбор и логично стигнаха до две попадения, с които взеха победата и трофея. За успеха им се разписаха Мбарк Бусуфа в 104-та минута и Алексей Миранчук в 111-та. 

Така Локомотив Москва се поздрави с осма Купа на Русия в историята си. Последният успех на "железничарите" беше от 2007 г., но те за пореден път доказаха, че стигнат ли до последния мач в турнира, много трудно го губят. За Кубан това беше и първи финал в надпреварата.