Трима българи започнаха като титуляри за Университатя Крайова при победата с 2:0 над Петролул в последен мач от втората осмица в румънското първенство.

Валентин Илиев, Апостол Попов и Христо Златински играха пълни 90 минути за Университатя и помогнаха на тима да завърши сезона с победа, което отреди на тима второто място във втората осмица на румънския шампионат. Валентин Илиев, който е капитан на тима от Крайова, получи жълт картон.

Българският защитник Венелин Филипов също записа 90 минути за своя Волунтари при равенството 1:1 като гост на Конкордия. Волунтари завърши на 6-о място в долната половина на първенството и ще играе бараж за оставане в елита.

Друг български играч - Радослав Димитров, игра цял мач за Ботошани при разгрома с 4:0 над ЧФР Клуж. Димитров се отличи с асистенция за второто попадение.

На първо място във втората осмица с 39 точки завърши Яши, който в последния кръг надигра като гост Поли Тимишоара с 3:2. Университатя Крайова остана на второ място със същия актив от точки, но по-лоша голова разлика. /БТА