Флориана спечели за 19-и път в своята история Купата на Малта, след като на финала се наложи с 1:0 над шампиона Валета. Единственото попадение вкара Айвън Уудс в 89-ата минута и донесе първия по-сериозен трофей за зелените от Флориана от 1994-а година насам, когато те спечелиха пак купата на страната във финал срещу Валета.

8400 зрители наблюдаваха мача на Националния стадион в Та'Али- рекордна посещаемост за сезона в малката островна държава. Сериозният брой фенове има своето обяснение предвид факта, че се срещнаха двата най-популярни отбора в малтийския футбол.

Българският нападател Драгомир Драганов не взе участие за отбора на Флориана, тъй като се контузи на тренировка два дни преди мача.

Футболистите на Валета искаха да завършат сезона с требъл, след като спечелиха шампионската титла, както и Суперкупата на страната. Те атакуваха през по-голямата част от мача, но минута преди края Айвън Уудс заби единственото попадение. Той се разписа директно от свободен удар като топката се отклони от главата на играч, застанал на стената, и подлъга вратаря Андрю Хог.