Българският футболист Гюрхан Гюрсой заяви, че неговата голяма мечтае е да стане национал на Турция.

„Играл съм първо в Родопи Момчилград, а след това в Арда Кърджали. От 2000 до 2002 година играх в Швеция в Ньоркьопинг. Две години играх там. Имаше много скаути и получих повиквателна за националния отбор на Турция. В първия мач вкарах гол и ме хареса президентът на Аданаспор, който искаше да ме вземе, но аз първоначално отказах”, сподели халфът.

„Звъняха ми шест месеца и нямаше как да откажа. Бях на 16 години, когато преминах в отбора и бях най-младият играч в лигата, като продължавам да бъда най-младият голмайстор в турското първенство. Галатасарай и Фенербахче ме искаха, но аз избрах през 2004 година „фенерите”, защото това ми е любимият ми отбор, а и ми даваха повече пари”, добави българинът.

„Първата година бях резерва и изиграх само два мача, а през втората десет. След това ме преотстъпиха в Сиваспор, където играх с Иван Цветков. Там играх 25 мача. Поднових договора си с Фенербахче през 2006 година. В момента играя под наем в Анталияспор. Най-много шансове ми даде Луис Арагонес. Искам да играя в мъжкия национален отбор на Турция, а след това мога да отида и на запад”, каза още Гюрхан Гюрсой.