България остана в битката за топ 16 на световното първенство по футбол за бездомни хора в Осло (Норвегия), след като записа една победа и допусна две загуби в първите си три срещи от втората групова фаза на шампионата.

Националите паднаха от двукратния световен шампион през 2012 и 2014 година Чили с разгромното 0:8 късно снощи.
В първата си среща днес българският тим загуби и от състава на Украйна с 3:6. Украинците започнаха мача изключително агресивно и поведоха бързо с 3:0. При резултат 2:4 националите пропуснаха да реализират дузпа и по този начин да потърсят обрат в мача. Точни за

България бяха Петър Асенов от дузпа и впоследствие на два пъти Димо Стефанов от старозагорския дом за деца, лишени от родителска грижа "Българка".

Във втория мач за деня "трикольорите" надиграха състава на Италия с 6:1. Четири от попаденията отбеляза Димо Стефанов, а две бяха дело на Димитър Любенов.

Лидер в класирането в група D е отборът на Русия с актив от 8 точки, следван от Украйна със 7 точки и Чили с 6 точки. България е на четвърта позиция с 3 точки, пред Италия с 2 точки и Норвегия с 1 точка.

В неделя предстоят последните два мача на България от втората групова фаза на Мондиала. От 14:40 часа националите излизат срещу отбора на Русия, а от 18:20 часа - играят с тима на домакините от Норвегия.

Победа в мача с норвежците ще бъде напълно достатъчна на българския състав, за да попадне във втория по сила поток на световния шампионат и по този начин да участва в разпределението на местата от 9 до 16 в крайното класиране.