Съдебните органи в България, Турция и Франция са изпратили исканите от Окръжния съд в Белград документи, които трябва да дадат допълнителна информация за разследването срещу сръбската певица Цеца Величкович. Документи за разследването се чакат още от Австрия, Русия и Гърция. Фолк дивата е заподозряна, че докато е била начело на футболния клуб Обилич, е присвоила близо 12 милиона евро от трансфер на футболисти в клубове на тези държави.

Окръжната прокуратура в Белград поиска от чуждестранните съдебни органи да предоставят оригиналните договори на футболистите на Обилич, подписани при трансферите в чужбина, съобщи DarikNews.bg

Цеца Величкович е обвинена, че в периода от 1998 година до март 2003 година е използвала служебното си положение като председател на ФК Обилич и е продавала играчи на чуждестранни клубове, а във финансовите документи не са отбелязвани парите, взети за трансферите. Според документите, футболен клуб няма договори за продажбата на футболисти в чужбина. Футболният съюз на Сърбия е установил, че сръбската фолк звездата е злоупотребила със служебното си положение при трансферите на 15 футболисти.

В България спорни са договорите за трансфера на футболистите Небойша Йеленкович и Милан Обрадович в българския Литекс.

Цеца Величкович е една от най-известните фолк певици, вдовица е на убития в Белград при атентат Желко Ражнятович - Аркан.