Австралийската авантюра на италианския футболен идол Алесандро дел Пиеро се развива по доста лош сценарий и все още не е ясно дали бившият капитан на Ювентус ще подпише нов договор с ФК Сидни.

Тимът му е на последно място в 10-членната А лига на страната, самият той е измъчван от контузия в бедрото и изобщо не показва това, което се очакваше от него. Австралийските медии пишат, че двете страни играят игра на изчакване. Договорът на звездата е за една година с опция за удължаването му.

Проблемът е, че ФК Сидни има лимитиран бюджет, като те инвестираха всичките си средства в Дел Пиеро. Именно поради тази причина не успяха да отговорят на изискванията на Свен-Йоран Ериксон, който беше вариант за треньорския пост и в крайна сметка подписаха с бившия национален селекционер Франк Фарина.

"Първо нека да заемем добра позиция в класирането. Едва тогава ще говорим по въпроса с продължаването на договора, казва Дел Пиеро.

Той пропусна победата на тима над Уелингтън Финикс с 2:1, но идеята е да се възстанови за градското дерби с Уестърн Сидни Уондърърс. Дали обаче това ще стане, към момента не е ясно.