Албанският национален отбор по футбол пристигна около 13:30 на Летище София, с два часа по-късно от предварително обявеното.

„Орлите” не са предвождани от болния си селекционер Ото Барич, но всички очакват той да се появи в София утре, ако състоянието му позволява.

Албанците бяха много любезни с българските журналисти и дадоха пространни интервюта.

Обект на най-голям интерес бяха игралите преди време в България Алтин Хаджи и Албан Буши. И двамата демонстрираха перфектен български, като казаха, че все още поддържат контакти с много свои приятели сред футболистите.

Албан Буши прогнозира, че България ще остане на трето място в крайното класиране. „Мисля, че Холандия и Румъния имат по-големи шансове и ще се класират за финалите. От нашия състав заради контузия в мача със Словения отпадна Мукай. Аз също съм с температура, но се надявам да се оправя до двубоя.”

Алтин Хаджи беше по-предпазлив в прогнозите си и каза, че България, Румъния и Холандия имат равни шансове за класиране.”Нашата цел е да станем четвърти, като всеки един отбор и ние идваме в София с цел да отмъкнем точка или три. Уважаваме България, но не се страхуваме от нея. Поздравявам Стойчо Младенов, знам, че наскоро стана треньор на ЦСКА,” завърши Хаджи.

Албанците ще тренират днес от 17 часа на ст."Славия".

 

Прогнозирайте България - Албания тук!