Отборът на Камерун изпусна да стартира с победа в Купата на Африканските нации. В мач от група А „неукротимите лъвове“ позволиха на Буркина Фасо да постигне реми 1:1. Така всичките четири отбора – заедно с Габон и Гвинея Бисау – имат по 1 точка.

Първото полувреме на мача беше изключително динамично, като още в 6-ата минута попадене на Джонатан Питройпа беше отменено за Буркина Фасо. Отборът получи още един шанс в 14-ата минута, когато Ален Траоре изпълни много добре пряк свободен удар от голяма дистанция, а вратарят Фабрис Ондоа се намеси. Това отвори шанс за добавка пред Бакари Коне, който обаче не успя да улучи вратата.

Едва след тези ранни шансове Камерун се активизира. В 20-ата Кристиан Басогог направи чудесен рейд и шутира от границата на наказателното поле, а топката профуча близо до лявата греда.

Все пак в 35-ата минута Камерун откри. Бенжамен Муканджо изпълни по невероятен начин пряк свободен удар от границата на наказателното поле и не даде никакъв шанс на вратаря – 1:0.

Голът по никакъв начин намали темпото, като до полувремето и двата състава изтърваха по няколко чисти ситуации. Второто полувреме започна с ранен натиск на Камерун, като Жак Зуа и Клинтън Н'Джие изпуснаха чудесни възможности.

Това даде шанс на Буркина Фасо да се задържи, а в 75-ата минута дойде и изравнителния гол. Бакари Коне се извиси, за да отклони с глава към Исуфу Дайо, който също с глава опъна мрежата зад Ондоа – 1:1.

В следващите мачове от групата Габон се изправя срещу Буркина Фасо, докато Гвинея Бисау ще играе срещу Камерун.