Причината за прекъсването на телевизионния сигнал през второто полувреме на първия полуфинал на Евро 2008 между Германия и Турция е гръмотевична буря над Европа.

Заради природната стихия на няколко пъти след почивката изчезваха картината и звукът от мястото на събитието, като това стана не само в България, но и почти навсякъде другаде, защото сигналът от международния телевизионен център във Виена бе прекъснат.

Единствените телевизии, които не бяха засегнати от прекъсването на сигнала и продължиха да предават картина без смущения, бяха „Al-Jazeera” и швейцарската телевизия.

Бурята над Виена пък предизвика организаторите да вземат предпазни мерки, като накарат журналистите, работещи в медийния център, да напуснат колкото се може по-бързо.

Официалните лица бяха разтревожени, че сградата може да не издържи прогнозирания втори ураган и затова наредиха на журналистите да се евакуират. Според специалисти медийният център може да издържи на ветрове до 120 км/ч. Организаторите обаче се опасяваха, че ураганът може да бъде много по-силен и по-мощен.