Футболистите от националния отбор на Канада отказаха да тренират и да играят в контролата срещу Панама. Причината за бойкота са неизплатени премии и неуредени финансови въпроси с федерацията.
 
От националния тим излязоха с писмо, в което призовават футболните ръководители в страната за повече прозрачност, по-добро управление и за разпределяне на бонус за отбора от 40 процента от приходите за класирането на Световното първенство в Катар.
 
"Надяваме се, че футболната асоциация на Канада ще предприеме решителни стъпки да подобряване на работа с нашия отбор, така че да се завърнем на терена за следващия мач на 9 юни", се казва в писмото, в което също така от състава се извиняват на канадците и на панамските футболни запалянковци.
 
"През март започнахме дискусии с Канада Сокър. Заради забавяне по различни причини от тяхна страна процесът на преговори се проточи ненужно дълго. На 2 юни вечерта от Канада Сокър ни представиха архаична оферта и ни казаха, че президентът и генералният секретар ще бъдат на разположение за разговори на 4 юни следобед. Поради тази причина решихме да не играем мача", се казва още в писмото.