Съпругата на Стивън Джерард Алекс Къран е готова да тръгне на война срещу селекционера на Англия Фабио Капело. Блондинката обяви, че ще пренебрегне забраната на италианеца, и ще пътува до ЮАР, ако „Трите лъва” стигнат до полуфинал.

Джерард бе избран за капитан, след контузията на Рио Фърдинанд, и Алекс е твърде решена да отиде на Световното и да го подкрепи, ако се стигне до важни елиминации.

„Стивън със сигурност ще бъде страхотен капитан. Знам, че ще свърши добре и това, както го прави в Ливърпул, и съм убедена, че момчетата могат да се справят,” коментира Къран. „Аз реших да остана у дома в Англия за първата фаза на турнира, и ще пътувам до Южна Африка, само ако стигнат полуфинал. От това, което си говорихме с останалите съпруги и приятелки, не много от тях ще ходят преди финала. Нищо не е организирано от федерацията, така че, ако искаме да стигнем до там, трябва сами да си организираме пътуването.”

„Ако се класираме на полуфинал, за което стискам силно палците, и на ръцете, и на краката – ще измисля как да стигна до там. Мога да отида, стига да не влизам в контакт със Стивън. Не мисля, че изобщо ще ми бъде позволено да го видя. Но ще съм там за мачовете,” добави Алекс Къран.