Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон си взе емоционално сбогуване с Андреа Пирло, след като халфът официално премина в тима на Ню Йорк Сити.

Италианският страж използва личния си профил в Twitter, за да благодари и да пожелае успех на вече бившия си съотборник.

„Хората използват различни думи, за да ти кажат „довиждане“ и да ти пожелаят още много победи. Аз искам да използвам една единствена дума, която олицетворява всичко преживяно от нас през целия ни живот: Приятел“, написа Буфон.

„Успех, приятелю! Успех в твоето настояще и твоето бъдеще. Благодаря ти за това, което преживяхме заедно. Благодаря ти за безгрижните часове, които прекарахме заедно. Благодаря ти за сълзите от радост и от мъка, които проплакахме, подкрепяйки се взаимно. Благодаря ти, че ме научи, че понякога хората в този спорт могат да постигнат неща, че най-невъзможните неща, стават реалност. Приятелят е най-ценното нещо, което могат да имат и най-доброто нещо, което хората могат да бъдат. Сигурен съм в първото изречение, и се надявам за второто“, завърши Джанлуиджи Буфон.