Бившият национален селекционер на САЩ Брус Арина разкри, че проявява сериозен интерес да застане начело на националния отбор на Ирландия, който е съперник на нашата страна в световните квалификации за шампионата в ЮАР през 2010 година.


Арина, който показа интерес и към шотландския национален отбор по футбол, е готов да се върне към треньорската професия и ще пристигне да работи от тази страна на океана. 56-годишният специалист в момента е без работа, след като напусна тима от Мейджър Сокър Лийг Ню Йорк Ред Булс през миналия месец. Футболната Асоциация на Ирландия избира нов селекционер от списък със специалисти, които да наследят Стив Стонтън, а Арина е фаворитът за позицията.

Наставникът заяви пред "Айриш Дейли Мейл": "Определено съм готов да поема Ирландия! Искам да започна работа, колкото се може по-скоро. Всяка ситуация трябва да се обсъди внимателно. Аз съм наясно с това предложение и познавам всички играчи на тима в Премиършип, тъй като това е първенство, което следя много внимателно".