Бившият селекционер на САЩ Брус Арина наследи холандеца Рууд Гулит като старши треньор на отбора от американската Мейджър лийг Лос Анджелис Галакси. Голямата звезда на тима от Западния бряг е английският халф Дейвид Бекъм.

Освен треньор, Арина ще съвместява и поста на главен мениджър на клуба, след като в деня на напускането на Гулит бе уволнен и президентът на Галакси Алекси Лалас.

Досегашният старши треньор Рууд Гулит напусна миналата седмица, като официалната причина е „лични проблеми”. ЛА Галакси обаче няма спечелен мач от два месеца и това сигурно също е повлияло на решението му.

Дебютът на Арина ще бъде в четвъртък срещу тима на Чикаго Файър. Проблемите за новия треньор със сигурност ще са много, тъй като той не може да използва Бекъм и Ландън Донован, които са на лагер с националните отбори.

Легендарният американски футболист Коби Джоунс остава помощник треньор на ЛА Галакси, след като води тима след напускането на Гулит.

57-годишният Аринас бе уволнен от поста национален селекционер на САЩ, след като отборът бе елиминиран още в групите на последното Световно първенство през 2006 година. Впоследствие той води и Ню Йорк Ред Булс, откъдето бе освободен миналия ноември.