Бразилският министър на жените, семейството и правата на човека Дамарес Алвес поиска Робиньо да влезе в затвора, съобщи О Глобо. 
 
Бившият бразилски национал беше осъден на девет години затвор миналия ноември за изнасилване от 22 януари 2013 г. в Италия. На 23 ноември 2017 г. съдът в Милано призна Робиньо и още петима души за виновни за груповото изнасилване на 22-годишно албанско момиче. 
 
Футболистът се възползва от правото си на обжалване, а основната причина да не е в затвора, е, че в Бразилия действа закон, който забранява екстрадицията на нейни граждани при каквито и да е условия. Това означава, че дори присъдата да бъде потвърдена, южноамериканската страна ще трябва да промени законите си, за да може да изпрати Робиньо в Италия - нещо, което едва ли ще се случи.
 
На 11 октомври Робиньо подписа договор със Сантос, но след 6 дни клубът го прекрати, за да може играчът да се съсредоточи върху защитата си в съда.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.