Лидерът в бразилското първенство Фламенго, както и другите отбори от град Рио де Жанейро, може и да не разчитат повече на помощта на видео-асистент-реферите (ВАР), ако предложението на местен ядосан политик получи подкрепа в местния парламент.

Депутатът от местния парламент - Антонио де Асеведо иска да забрани използването на ВАР в щата Рио де Жанейро, защото разрушава удоволствието от играта.

"Футболът носи радост на хората, а ВАР разваля цялото удоволствие, казва местният депутат, известен с прякора си Зико пред агенция Ройтерс.

"Ние знаем кога ще започне мача, но не знаем кога ще завърши, защото никой не е наясно колко пъти ще се търси помощта на ВАР. Головете падат във вратите и ние трябва да чакаме, преди да се зарадваме. Това няма нищо общо със същността на футбола."

Неговото предложение, което ще бъде предложено в комисия преди да излезе за гласуване в пленарна зала, е да се забрани използването на ВАР във всички официални мачове на територията на щата Рио де Жанейро, в това число и на местните грандове Фламенго, Ботафого, Флуминензе и Васко да Гама.

А въпреки че е съименник в прозвището на легендата Зико, който е най-великият играч в историята на Фламенго, Де Асеведо е фен на местния съперник Васко да Гама. Той уточнява, че предложението му не е съгласувано с нито един от местните клубове, но е продиктувано от желанието на истинските фенове.

"Когато мачът свърши, всички говорят само за ВАР. Това нормално ли е?," пита депутатът./БТА