Ден след като Бразилия претърпя поражение на финала на олимпийския турнир по футбол от Мексико, шефовете в местната федерация дадоха сигнал, че са намерили виновник за загубата.

Това е футболистът на Манчестър Юанйтед Рафаел да Силва, който най-вероятно повече няма да бъде викан в националния отбор.

Рафаел направи глупава грешка и загуби топката още в 30-ата секунда на мача, което доведе до ранния гол на Мексико, дело на Пералта. Това попадение се оказа и с особена стойност, след като мексиканците спечелиха с 2:1. Мексико вкара втори гол в 74-ата минута, а в 91-ата Хълк само намали пасива.

Бразилската футболна конфедерация обвини директно играча с официално изявление на своята уебстраница: "Десният защитник Рафаел знае, че е направил грешка, която доведе до първия гол на Мексико на олимпийския футболен финал в Лондон. Няма какво да се отрича това. Никога не бихме отрекли качествата на нашия млад играч с номер 2 заради такава грешка. Грешките се поправят и Рафаел знае това. По-късно, когато се успокои, той ще може да покаже, че се е поправил и си е взел поука".

Изявлението е в пълен контраст с изявленията на треньорите и играчите на бразилския отбор, които защитиха футболиста след мача. Най-вероятно обаче Мано Менезеш няма да разчита на този играч в близко бъдеще.