Футболистите от бразилския национален отбор са организирали непрестанни пиянски купони по време на Световното първенство през 2006 година, а Роналдо е бил ужасно дебел, казва президентът на Бразилската футболна федерация Рикардо Тейшейра пред местен всекидневник.

„Естадо де Сао Паоло” цитира откъси от разговор между Тейшейра и представител на компания, спонсорираща кандидатурата на Бразилия за домакин на Модниал 2014.

На Световното в Германия преди година Бразилия отпадна на четвъртфинал от Франция.

Тейшейра критикува публично Роналдо, който в началото на шампионата тежеше цели 98 килограма. „Как може един атлет да е 98 килограма по време на голямо състезание,” казва босът. „Аз не съм спортист и пак не тежа толкова много.”

Тейшейра не спира дотук: „Определени играчи, които няма да назова, че прибираха постоянно между 4:00 и 6:00 часа сутринта. Не знам как никой не ги видя.”

Водачът на делегацията на Бразилия в Германия през 2006 година, Марко Паоло дел Неро отговори на твърденията, че не е забелязал такива изстъпления.

„Не съм ставал свидетел на такива неща, и ако те са случили, това означава, че техническият състав си е свършил много добре работата, като са ги прикрили,” каза дел Неро.