Олимпийският отбор на Бразилия по футбол за жени обвини организаторите на Игрите в Лондон в „подъл план“ след загубата от Великобритания във вторник. Бразилките бяха бесни, след като се наложи да седят пет часа в автобуса на магистралата, след като возилото се повредило на път за Лондон вечерта преди мача от група Е на „Уембли“. Великобритания спечели двубоя с 1:0.

„Позорно,“ заяви старши треньорът на Бразилия Жорже Барсейос. „Изобщо не съм впечатлен. В състезание от този ранг, подобно забавяне е абсурдно. Те изобщо не поеха никаква отговорност да разрешат проблема.“

Бразилия напусна базата си в Кардиф, на около 150 мили от Лондон, само за да преседи повече време на магистралата в чакане, отколкото в пътуване. Шофьорът пък по неизвестни причини не успял да повика помощ своевременно, и се изчакал нов автобус. Неговият шофьор пък вече бил изчерпал квотата си от възможни часове на път, затова трябвало да се чака и специално разрешение за него.

Вследствие от това, бразилките изобщо не успели да тренират, а само се разходили около хотела, и се прибрали да почиват.

Няколко състезателки от бразилския тим са споделили пред пресата в родината си, че са убедени, че нарочно е имало забавяне, за да се наруши планът им за подготовка.

Ръководителите на бразилския футбол искали да подадат официална жалба, но националния олимпийски комитет на страната ги убедил да не го правят. Според Бразилския олимпийски комитет, това ще навреди на имиджа на страната, която ще е домакин на Игрите през 2016-та година в Рио де Жанейро.