Бразилия е все по-близо до един от малкото трофеи на международно ниво, които липсват на най-титулуваната футболна нация в света – титлата от Олимпийски игри.

До този момент „кариоките“ имат три загубени финала, а мечтата им да триумфират на родна земя е само на един мач разстояние. Това стана, след като домакините разгромиха с 6:0 Хондурас в първия полуфинален двубой на футболния турнир за мъже.

Главни действащи лица за успеха бяха Неймар и Габриел Жезус, които реализираха по две попадения.

Неймар влезе и в историята на олимпийския футболен турнир с най-бързия гол в надпреварата. Той реализира още в 15-ата минута, възползвайки се от ужасна грешка в отбраната на съперника.

Габриел Жезус пък реши всичко с две попадения в 26-ата и 35-ата минути, след като бе изведен в добри ситуации от Луан и Неймар и успя майсторски да реализира.

Маркиньос покачи на 4:0 в началото на второто полувреме, след като пое топката след центриране от корнер и вкара в хондураската врата.

В 79-ата минута бе време за пети гол. Бърза контра атака изведе Луан отдясно в наказателното поле, откъдето прати топката в далечния ъгъл.

В добавеното време на двубоя Неймар оформи крайното 6:0 след точно изпълнение от дузпа.

На финала на „Маракана“ Бразилия може да срещне големия си съперник Германия, но Бундестимът трябва преди това да победи Нигерия във втория полуфинал.