Отборът на Бразилия започна участието си на Копа Америка с нулево реми срещу селекцията на Еквадор. В мач от Група В зрителите на стадион „Роуз Боул“ не видяха нито едно попадение. И двата отбора имаха своите шансове, но така и не съумяха да открият верния път към вратите си.

Срещата започна динамично, а Еквадор стигна до положение още в 5-ата минута. Мийер Баланьос се възползва от грешка в отбраната на Бразилия, нанесе опасен удар, който обаче излезе в аут.

В ответната атака Филипе Коутиньо пропиля златен шанс. Той получи топката в наказателното поле, стреля, но ударът му бе отразен. Отново Коутиньо смути защитата на Еквадор в 18-ата, при тази ситуация обаче топката мина в страни.

В 37-ата минута Валенсия изпълни добре фаул, но топката бе уловена от Алисон.

Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево реми, което не бе нарушено и през вторите 45 минути. Те протекоха доста по-лежерно, а единствената по-любопитна ситуация се състоя в самия край на мача – 84-ата минута – когато Лукас Моура бе намерен добре в наказателното поле, отигра с глава, топката обаче излезе в аут.

Същевременно в друг мач от същата група Перу победи Хаити с 1:0. Единственият гол падна в 61-ата минута и бе дело на Паоло Гереро, който реализира след комбинация с Флорес.

При този развой Перу е едноличен лидер в Група В с 3 точки, Еквадор е втори с 1, следван от Бразилия със същия актив. На последното място в групата без точка е Хаити.

В мач от Група А Коста Рика и Парагвай направиха 0:0. Коста Рика не успя да завърши срещата в пълен състав, след като Уостън бе изгонен с червен картон в 4-ата минута на продължението на двубоя.