На финала на световното първенство по плажен футбол Бразилия победи Швейцария с 10:5 и спечели златните медали. Бразилия за четвърти пореден път печели световно първенство по плажен футбол.

На финала бразилците доминираха и бързо поведоха с голове на Андре и Бетиньо. Швейцарците, които са европейски шампиони за тази година по плажен футбол, намалиха чрез гол на Мо Яеги, но малко преди почивката Даниел Соуза направи резултата 3:1.

В крайна сметка Бразилия спечели финала с 10:5 с по два гола на Буру, Бетиньо и Андре и по един гол на Сидни, Бенжамин, Буено и Даниел Соуза.

Голмайстори за Швейцария във финалния мач бяха Деян Станкович, Мо Яеги, Майкъл Родригес, Щефан Майер и Анджело Скиринци.

В мача за третото място на световното първенство по плажен футбол Португалия победи Уругвай с 14:7, а португалският нападател Маджер отбеляза 7 гола в мача. Португалия бе трета и на миналогодишното световно първенство по плажен футбол в Марсилия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.