Бразилия победи Зимбабве с 3:0 в контролна среща на африканска земя. Селесао нямаше проблеми срещу съперника, но тепърва може да има неприятности за Карлос Дунга, тъй като още в 25-та минута титулярният вратар Жулио Сезар получи контузия и бе заменен принудително от Еурелио Гомеш. Попаденията паднаха в края на първото и началото на второто полувреме, и бяха един от друг по-красиви.

В 41-та минута Мишел Бастош откри резултата, от пряк свободен удар от около 22-23 метра, и с левия крак препарира стажа на домакините. Точно преди почивката, Робиньо покачи на 2:0, изведен хитро от Майкон в наказателното поле.

Дунга направи три смени на полувремето, като на местата на Майкон, Лусио и Кака се появиха съответно Дани Алвеш, Луизао и Жулио Баптища. Именно Алвеш и Баптища изработиха и третия гол-красавец за Бразилия, дело на Елано в 55-та минута.

След час игра за Селесао, който в този мач игра в резервното синьо, влязоха още Нилмар и Графите, вместо Робиньо и Луиш Фабиано.

Съставът на Бразилия: Жулио Сезар (Еурелио Гомеш), Майкон (Даниел Алвеш), Лусио (Луизао), Тиаго Силва, Мишел Бастош, Фелипе Мело, Жилберто Силва, Елано, Кака (Жулио Баптища), Луиш Фабиано (Графите), Робиньо (Нилмар);