С гол на Кристиане четири минути преди края на редовното време Бразилия се наложи с 1:0 над Нова Зеландия в среща от група Е на женския олимпийски турнир по футбол. По този начин бразилките вече имат 6 точки и си гарантираха участие във втората фаза. По-късно днес домакините от Великобритания, които са с 3 точки, играят с Камерун. Съставът на Нова Зеландия пък отпадна от битката, след като регистрира второ поражение в два мача.

Мачът вървеше към нулево равенство, но Кристиане изстреля далечна топка в 86-ата минута, която не беше спряна от защитничките на Нова Зеландия. Бразилия, която е сребърен медалист от Пекин, сега се стреми към спечелването на първи голям трофей.

В Ковънтри Канада разгроми Южна Африка с 3:0 в среща от група F. Така кленовите листа имат 3 точки от 2 мача, а начело с по 4 са Швеция и Япония. Южноафриканките отпадат след втората си загуба.

Кристин Синклеър вкара два гола за Канада през второто полувреме. Мелиса Танкреди откри резултата в 7-ата минута, а в 58-ата и в 86-ата Синклеър довърши африканките с нови два гола.

Канада може да продължи на осминафиналите и като един от двата най-добри трети отбори, които ще продължат.