Бразилия победи Чили с 3:0 като гост и взе ценни три точки в борбата за класиране на Мондиал 2010. Успехът на Селесао свали малко напрежението върху плещите на селекционера Дунга, който бе остро критикуван заради слабите игри на петкратните световни шампиони напоследък.

С победата си Бразилия се изкачи на второ място в класирането на зона Южна Америка на 2 точки след лидера Парагвай.

Бразилците най-сетне прекратиха голова суша от последните три мача и отбеляза три безответни попадения на Чили. Луиш Фабиано вкара два гола, а новото попълнение на Манчестър Сити Робиньо добави трети.

Звездата Роналдиньо пропусна дузпа в 36-а минута, но това не се оказа решаващо за крайния изход на срещата. Луиш Фабиано откри резултата в 21-а минута с глава след центриране на Роналдиньо от фаул.

В самия край на първото полувреме Робиньо покачи на 2:0 с удар от границата на наказателното поле. Веднага след подновяването на играта бразилците останаха с 10 души след втори жълт картон на Клебер. Дунга реагира мигновено, като направи тактически промени и смени Роналдиньо.

Численото равенство на терена бе възстановено в 62-а минута, когато съдията изгони и Валвидия от Чили за опасно влизане в краката на Луиш Фабиано.

В 83-а минута Фабиано оформи крайното 3:0 с удар между краката на вратаря на Чили Клаудио Браво.