Бразилия разочарова своите привърженици на старта на участието си на турнира Копа Америка, който се провежда в Аржентина. „Селесао” завърши 0:0 в първия си мач от група В срещу Венецуела.

Мачът започна много обещаващо за бразилците, които имаха тотален превес над своя съперник. Венецуелците бяха притиснати изцяло в своята половина през първия половин час на мача. В 20-та минута след центриране в наказателното поле на Венецуела, Пато стреля с глава, но слабо и право в ръцете на Вега.

Бразилия можеше да поведе в резултата в 28-та минута, когато Пато получи хубав пас в наказателното поле на Венецуела и веднага стреля, но топката срещна напречната греда.

Четири минути по-късно нападателят на Милан изпусна нов шанс да отбележи гол във вратата на Вега.

Бразилците пропуснаха чудесна възможност да поведат в резултата в 38-та минута, когато Робиньо излъга вратарят Вега и го преодоля, след което стреля, но Вискарондо плонжира в последния момент и успя с рамо да избие топката.

През второто полувреме бразилците понижиха много нивото си на игра и разочароваха своите фенове, които бяха изпълнили стадиона в Ла Плата.

В 54-та минута се откри нова възможност пред Пато, но след неговия удар топката излезе в аут.

В последните двадесет минути на мача бразилците започнаха да играят много бавно, което позволи на футболистите на Венецуела да изравнят играта и дори да създадат няколко сериозни опасности пред вратата на Жулио Сезар. В 71-та минута бившият футболист на Вихрен Сандански Габриел Сичеро центрира в наказателното поле на Бразилия, след което Мику стреля опасно с глава, но топката мина в страни от вратата на Сезар.

На 9-и юли Бразилия ще играе с Парагвай, а Венецуела с Еквадор.