Бразилия победи безпроблемно тима на Хаити в мач от Копа Америка. Тимът на „селесао“ се наложи със 7:1, а звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо записа първия си хеттрик с националната фланелка. Това бе първа победа за Бразилия на турнира, след като в първия си мач от надпреварата, възпитаниците на селекционера Карлос Дунга направиха 0:0 с Еквадор.

Коутиньо, който до този момент имаше само един гол за Бразилия, поведе своите към успеха с точни изпълнения в 14-ата и 29-ата минути на мача. Последваха два гола на Ренато Аугусто и един на Лукас Лима, преди Коутиньо да сложи точка на спора в продължението на срещата.

Почетното попадение за скромния тим на Хаити вкара Джеймс Марселин в 69-ата минута.

В другия мач от група B на турнира, отборите на Еквадор и Перу направиха равенство 2:2.

Така след изиграването на мачовете тази вечер, Бразилия оглави класирането във временното подреждане с актив от четири точки. Толкова има и втория Перу, но головата разлика на „селесао“ е много по-добра. В следващия мач Перу и Бразилия излизат в директен спор за лидерската позиция. Тимът на Еквадор заема третото място след две равенства, докато Хаити твърдо остава на дъното с нула точки от два мача.